Nederlands  
Français 
Volg ons op facebook! Vragen? Contacteer ons! Bezoek ons op COLMAR 2016 Bezoek ons op de Landbouwbeurs van Ettelbruck

"Dankzij de HOOF'BOY eindelijk Mortellaro onder controle"

Wim Martens, Bellem (AALTER)
Gemengd melkvee/varkensbedrijf

Sinds november 2013 werd er op de melkrobot (DELAVAL) van Wim een HOOF’BOY installatie geplaatst door DISTRIFARM.

De HOOF’BOY werkt volledig automatisch en zal bij iedere melking op de klauwen sprayen.

Wim vertelt : “Vroeger plaatste ik alle 2 weken een pootbad met formol of andere klauwverzorgingsmiddelen. De nadelen hiervan zijn dat dit arbeidsintensief is en dat het pootbad snel vervuild geraakt waardoor het eerder een besmettingsbak wordt in plaats van een ontsmettingsbak. Hierdoor kampte ik toch met een 20 tot 25% Mortellaro gevallen.”

Na de installatie van de HOOF’BOY merkte ik al snel properder klauwen op en kreeg ik geen nieuwe gevallen van Mortellaro meer in de groep.

Na 4 maanden in gebruik had ik de Mortellaro volledig onder controle, zelfs bij de zware gevallen en dit is nog steeds zo!”

Hierdoor bespaar ik veel op kosten en arbeid én heb ik meer melkingen wat dan extra melk oplevert.

“Voor mij is het duidelijk”, herhaalt Wim, “dankzij de HOOF’BOY hou ik de klauwen gezond en de Mortellaro onder controle!”

“Géén formol meer, dankzij Hoof’Boy”

Lis-Léck Holsteins, Wincrange (Luxemburg)
HOLSTEIN FOKKERIJ

Op het gekende Luxemburgse fokkerij/melkveebedrijf Lis-Léck Holsteins melken Christian en Marianne Lis ongeveer 110 koeien met 2 Lely A4-robots.

Sinds maart’14 werd er door DISTRIFARM een HOOF’BOY installatie geplaatst op hun melkrobots.

Christian vertelt: “Wij zagen het systeem op AGRIBEX en zochten al lang, maar tevergeefs, naar een betere oplossing dan de pootbaden met formol. Wij hebben al heel veel geprobeerd om de Mortellaro onder controle te krijgen, maar niks met voldoende goed resultaat. Mijn echtgenote is dierenarts en dus dubbel wantrouwig ten opzichte van het systeem. Wij kregen echter van DISTRIFARM professionele info en 4-maanden de garantie “niet tevreden, geld terug”. De 4 maanden zijn verstreken, maar de installatie is gebleven! Wij willen de HOOF’BOY niet meer kwijt! Arbeidsgemak, automatisatie en doeltreffendheid zijn de belangrijkste voordelen naast het feit dat wij amper nog problemen hebben met MORTELLARO en geen nieuwe gevallen meer sinds de installatie van de HOOF’BOY”

Klik links of rechts in beeld om tussen de verschillende referenties te navigeren.
Klik hier om deze melding te sluiten.
Swipe naar links of rechts om tussen de verschillende referenties te navigeren.
Klik hier om deze melding te sluiten.
«
»